VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du vanliga frågor och svar på hur det egentligen går till när du läser en utbildning hos ForumAcademia.

Vilka typer av kurser har ForumAcademia?
Kurserna är baserade på PowerPoint-presentationer som gjorts interaktiva och laddats upp i en lärplattform (LMS –Learning Management System). Kurserna fungerar alltså som en presentation där du själv klickar dig framåt, svarar på frågor och kan fördjupa dig med hjälp av länkar.
Hur får jag tillgång till min kurs?
När du har valt din kurs så kontaktar du oss via e-post (support@forumacademia.se). Vi bekräftar din anmälan genom att skicka e-post till dig med användaruppgifter, länk till kursen och en faktura. När du fått e-posten så kan du börja när du vill och du har två år på dig att slutföra kursen. Om du inte är klar efter den tiden eller helt enkelt vill ha behörighet i ett år till så tillkommer det en administrationsavgift på 500 kr (ex. moms).
Är kurserna schemalagda?
Ingenting är schemalagt, du läser när du vill och har möjlighet.
Finns det föreläsningar?
Nej, än så länge har vi inga föreläsningar inspelade. Detta är något vi kommer att jobba med i framtiden för att göra kurserna ännu mer intressanta. Vi har kompletterande berättarröst till vissa bilder, och i några kurser finns små videoklipp som visar t.ex. hur celldelning går till.
Hur många försök har jag på mig att klara kursen?
Du har tillgång till kursen i två år oavsett om du är klar med den eller inte. Du kan repetera kapitlen i kurserna hur många gånger som helst under den tiden. Kursernas sluttest har man tre försök på sig att klara. Behöver man fler försök så går det självklart att ordna.
Hur lång tid tar det att slutföra en kurs?
Det är väldigt individuellt och det beror också på om man har möjligheten att studera på heltid eller inte. En person med heltidsjobb brukar slutföra kursen Basmedicin på cirka sex månader.
Behöver jag köpa extra kursmaterial?
Nej. Kursmaterialet är det du finner i plattformen, du behöver alltså inte köpa något extra. Det kan finnas tips i kurserna på extra läsning om du är intresserad, men det är inget måste.
Vilken typ av certifiering får jag?

Efter genomgång av enstaka kurser får du ett intyg på det du gjort. Vi vill dock understryka att utbildningen inte är tillräcklig för att kalla sig ”näringsterapeut”. För en sådan certifiering bör du vända dig till Nordiska Närings- och Fytoterapiskolan (NNFS) samt Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF).

Hur mycket kostar det att göra själva hårmineralanalysen?
Du kan läsa mer om kostnaden för att skicka iväg hårprovet på analys i prislistan från Nutri-Tech (PDF). Det är alltså kostnaden för terapeuten som filen gäller.
Är det möjligt att få support när man gör en hårmineralanalys?

Ja. Läs mer på Nutritechs hemsida