Basmedicin

Grundnivå, cirka 100 timmar
Pris: 4 300 kr (ex. moms), 5 375 kr (ink. moms)     Beställ här

Att ha en god grundläggande förståelse för hur kroppen fungerar och hur sjukdomar uppstår är viktigt inom alla hälsoområden. Basmedicin ger dig grunderna i anatomi, fysiologi och patologi. Utbildningen startar med cellens biologi och går vidare till bland annat immunförsvaret, hormonsystemet, hjärnans fascinerande kemi och kroppens avgiftningsfunktioner. Kursen fungerar som grundläggande utbildning inom i anatomi och fysiologi, och motsvarar nivån för introduktionskursen på vårdlinjen.

Kursen är till för basmedicin på undersjuksköterskenivå för terapeuter eller hälsokostpersonal utan basmedicinsk utbildning, komplettering för kroppsterapeuter som främst har läst anatomi eller för dig som läst basmedicin för länge sedan och vill friska upp dina basmedicinska kunskaper.

Kursens kapitel:
1. Cellen och dess uppbyggnad
2. Mage och tarm
3. Detox, lever och galla
4. Cirkulation, hjärta-kärl och blodet
5. Immunförsvaret
6. Andningssystemet
7. Njurar och urinvägar
8. Nervsystemet och hjärnans kemi
9. Endokrina systemet
10. Fortplantning, sexualorgan och könshormoner
11. Skelett, leder och muskler
12. Huden
Sluttest (ca 100 frågor)

Att läsa på distans:
E-learning är en form av webbaserad utbildning som utförs på distans via Internet. Med e-learning kan du ta del av din utbildning på flera olika sätt. Blandningen av text, ljud och visuella element gör att du tar in din kunskap på ett mer effektivt sätt. Du kan även repetera innehållet för att förankra kunskapen långsiktigt.

ForumAcademias distansutbildningar är utformade så att du själv kan bestämma din studietakt och passa in det med din vardag. Vi har inga föreläsningar eller inlämningsuppgifter i våra utbildningar. Ditt resultat rapporteras istället digitalt genom vår utbildningsplattform. Du behöver inte heller köpa någon litteratur utan allt du behöver finns i plattformen.