Kost/Näring/Hälsa

Introduktionsnivå, 10 timmar
Pris: 2 900 kr (ex. moms), 3 625 kr (ink. moms)   Beställ här

Hälsa handlar till stor del om kvaliteten på kroppens många byggstenar – proteiner, kolhydrater, fettsyror, mineral och vitaminer. Men detta är inte allt; det finns fler komponenter i näringen som är livsviktiga för våra kroppar: hormoner, enzymer och signalämnen ska tillverkas och utsöndras. Dessutom påverkar de olika näringsämnena varandra i varierande grad.

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig hur de grundläggande byggstenarna fungerar, eller till dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Kursen ger en översikt av vitaminer, mineral, fettsyror och örter. Dessutom berättar den om kategorisering av kosttillskott, naturläkemedel och växtbaserade läkemedel. Kursen är till för terapeuter, hälsokostpersonal och andra som arbetar med hälsa utan eller med liten näringskunskap.

Kursens kapitel:
1. Hälsosam kost
2. Vitaminer
3. Mineraler
4. Fettsyror
5. Örter
6. Övriga kosttillskott
7. Klassificering av produkter
Sluttest (ca 35 frågor)

Att läsa på distans:

E-learning är en form av webbaserad utbildning som utförs på distans via Internet. Med e-learning kan du ta del av din utbildning på flera olika sätt. Blandningen av text, ljud och visuella element gör att du tar in din kunskap på ett mer effektivt sätt. Du kan även repetera innehållet för att förankra kunskapen långsiktigt.

ForumAcademias distansutbildningar är utformade så att du själv kan bestämma din studietakt och passa in det med din vardag. Vi har inga föreläsningar eller inlämningsuppgifter i våra utbildningar. Ditt resultat rapporteras istället digitalt genom vår utbildningsplattform. Du behöver inte heller köpa någon litteratur utan allt du behöver finns i plattformen.