Läkande kost

Grundnivå, cirka 24 timmar
Pris: 3 600 kr (ex. moms), 4 500 kr (inkl. moms)      
Beställ här

Näringsmedicin är individanpassad friskvård och den läkande kosten är grunden. Kursen ger vägledning för att upptäcka hur, var och varför sjukdom uppstått genom kroppskännedom, labbtester, kliniktester och egentester. Deltagare får ta del av hur man kan återställa hälsan genom kost och näring.

Kursens delar:
1. Basinformation om näring; kosten; kosthållning; näringsbrister; fytokemikalier.
2. Mätning av kroppstyper; enzymbehov; blodgruppssammanfattning; pH utvärdering.
3. Magetarm; mikrobiomen; allergi/överkänslighet; hjärna-tarm; psykisk ohälsa.
4. Metaboliska syndromet; hormoner; blodsockerhantering; avgiftning.
5. Kliniska tester; labbtester; att skräddarsy kosten.
6. Läkande dieter för åtgärder utöver den skräddarsydda kosten.
7. Läkande dieter för immunproblem till övergångsbesvär.
Sluttest (ca 30 frågor)

Basmedicin rekommenderas som tidigare kunskap men är inget krav.

Föreläsare:

Ingrid är näringsmedicinare (NMTF) med magisterexamen i klinisk nutrition och lång erfarenhet av behandling av miljö- betingad sjukdom med hjälp av naturliga medel. Ingrid har författat sex böcker om naturlig hälsovård, bl a ”Kanariefåglarna ryter”.  www.ingridfranzon.com/

Att läsa på distans:

Läkande kost består av flera filmklipp och ett sluttest.

E-learning är en form av webbaserad utbildning som utförs på distans via Internet. Med e-learning kan du ta del av din utbildning på flera olika sätt. Blandningen av text, ljud och visuella element gör att du tar in din kunskap på ett mer effektivt sätt. Du kan även repetera innehållet för att förankra kunskapen långsiktigt.

Forum Academias distansutbildningar är utformade så att du själv kan bestämma din studietakt och passa in det med din vardag. Vi har inga föreläsningar eller inlämningsuppgifter i våra utbildningar. Ditt resultat rapporteras istället digitalt genom vår utbildningsplattform. Du behöver inte heller köpa någon litteratur utan allt du behöver finns i plattformen.