Interaktion/Läkemedel/Näring

Avancerad nivå, cirka 80 timmar
Pris: 5 400 kr (ex. moms), 6 750 kr (ink. moms)   Beställ här

Många i samhället äter receptfria eller receptbelagda läkemedel och de har oftast ingen aning om hur dessa påverkar kroppens hälsa eller näringsstatusen. Det gäller även de flesta vårdpersonal, apotekare, läkare eller CAM-terapeuter. Interaktioner, läkemedel och näring är därför ett mycket viktigt område, och vår utbildning gör dig kunnigare och säkrare när du träffar människor som intar läkemedel och samtidigt intar eller vill inta kosttillskott.

Kursen ger dig värdefull information om näringsurlakning samt ett mer optimalt kosttillskottsintag och kostförslag när människor samtidigt intar läkemedel. Vi tar upp vad som händer i kroppen när den tillförs olika typer av farmakologiska ämnen och näringsämnen. Vi tittar på antagonister, synergister och orsakerna till att vissa ämnen fungerar ihop och andra inte.

Kursen bidrar till ökad kunskap om motverkan och samverkan mellan läkemedelsfarmakologi, näringstillskott och örter. Kursen vänder sig till dig med god grund i näring och medicin, t.ex. basmedicin eller motsvarande, samt till dig som arbetar inom vården, hälsokostpersonal, apotekspersonal m.fl.

Kursens kapitel:
1. Introduktion
2. Sjukdomar och läkemedel
3. Interaktioner – introduktion
4. Läkemedelsgrupper och dess interaktion med näringsämnen
5. Enskilda näringsämnen, kost, örter och läkemedel
Sluttest (ca 80 frågor)

Att läsa på distans:

E-learning är en form av webbaserad utbildning som utförs på distans via Internet. Med e-learning kan du ta del av din utbildning på flera olika sätt. Blandningen av text, ljud och visuella element gör att du tar in din kunskap på ett mer effektivt sätt. Du kan även repetera innehållet för att förankra kunskapen långsiktigt.

ForumAcademias distansutbildningar är utformade så att du själv kan bestämma din studietakt och passa in det med din vardag. Vi har inga föreläsningar eller inlämningsuppgifter i våra utbildningar. Ditt resultat rapporteras istället digitalt genom vår utbildningsplattform. Du behöver inte heller köpa någon litteratur utan allt du behöver finns i plattformen.